Web Analytics
Premijer: Kina posvećena otvaranju prema svetu na visokom nivou - BetaRS

Premijer: Kina posvećena otvaranju prema svetu na visokom nivou

Svet | 27.06.2023 | access_time 10:25
Premijer: Kina posvećena otvaranju prema svetu na visokom nivou
Kina je posvećena mirnom razvoju i otvaranju prema svetu na visokom nivou, rekao je kineski premijer Li Ćijang na sastanku sa izvršnim predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Klausom Švabom u Tijenđinu.

Li je na jučerašnjem sastanku rekao da je Kina spremna da radi sa svim stranama da izgradi otvorenu svetsku ekonomiju i da promoviše izgradnju zajednice čovečanstva zajedničke budućnosti, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Globalizacija je omogućila svim zemljama da budu blisko isprepletene u ekonomiji, naveo je Li i dodao da je to "nepovratan istorijski trend" koji podrazumeva zajednički rad svih ekonomija.

"Zemlje treba da unapređuju razumevanje, poboljšavaju međusobno poverenje, smanje pogrešne procene i da insistiraju na korisnim rezultatima. Neophodno je zbližavanje interesa, reagovanje na zajedničke izazove i stvaranje bolje budućnosti", dodao je kineski premijer.

Švab je naveo da je Svetski ekonomski forum spreman da produbljuje partnerstvo sa Kinom i da promoviše saradnju u klimatskim promenama i drugim pitanjima.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika