Web Analytics
Zeleni razgovori: Uključi se u usvajanje INKEP - BetaRS

Zeleni razgovori: Uključi se u usvajanje INKEP

Tranzicija | Izvor: Beta | 27.06.2023 | access_time 10:30
Zeleni razgovori: Uključi se u usvajanje INKEP
Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI ) i Beogradska otvorena škola (BOŠ) organizuju Zelene razgovore na temu analize Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana (INKEP), u sredu, 28. juna, u 11.00 u Dorćol Placu (Dobračina 59, Beograd).

INEKP jedan od najvažnijih dokumenata u oblasti energetike i klimatskih promena i ključan instrument za sprovođenje energetske tranzicije i borbu protiv negativnih efekata klimatskih promena. Naime, od tog dokumenta zavise cene po kojima ćemo se ubuduće snabdevati energijom, kako ćemo se grejati i na koji način ćemo renovirati naše zgrade.

INEKP treba da postavi ciljeve domaće energetske i klimatske politike, pruži okvir za proces energetske tranzicije sa fosilnih goriva na energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u Srbiji i dostigne dugoročne evropske ciljeve energetske i klimatske politike, to je jest klimatsku (ili ugljeničnu) neutralnost do 2050.

Na skupu će RERI i BOŠ predstaviti revidirani tekst i razgovarati o ključnim oblastima u okviru INEKP kroz razgovore o dekarbonizaciji, energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije.

Događaj se organizuje u okviru projekta BOŠ i RERI "Civilno društvo za energetsku tranziciju" koji se sprovodi uz finansijsku podršku ambasade Britanije u Beogradu.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije