Web Analytics
Poslanici nastavili rad, na početku pitanja - BetaRS

Poslanici nastavili rad, na početku pitanja

Politika | Izvor: Beta | 27.06.2023 | access_time 10:40
Poslanici nastavili rad, na početku pitanja
Foto: Beta/ Milos Miskov
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad, a na početku sednice koriste pravo da od nadležnih zatraže obaveštenja ili objašnjenja.

Poslanica Zeleno levog kluba Jelena Jerinić pitala je ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića zašto je proglašena službenom tajnom procena bezbednosti inspektora koji su svedoci u slučaju Jovanjica.

Jerinić je prethodno izjavila da je istekao rok da Regulatorno telo za elekstronske medije odgovori na ranije postavljeno pitanje kako je tabloid Informer koji često krši novinarski kodeks, u rekordno kratkom roku dobio i dozvolu za televizijsku frekvenciju.

Radmila Vasić iz Dveri pitala je predsednika skupštine i predsednicu vlade koliko je Srba ove godine uhapšeno na Kosovu i Metohiji, koliko ih se nalazi u zatvorima, koliko ih je osuđeno.

Ona je zatražila da skupština alarmira međunarodne organizacije da reaguju, kao i da se prekinu svi pregovori sa Prištinom dok Srbi ne budu pušteni.

Poslanici će nakon pitanja nastaviti raspravu o zahtevu za smenu ministra Gašića, a prošlog četvrtka pre kraj rada, parlamentarci su u dnevni red po hitnom postupku uvrstili i predlog za smenu ministra privrede Radeta Baste.

Tekuća sednica počela je 30. maja, a do sada su poslanici razmatrali Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima.

Razmatran je i predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava početkom maja u osnovnoj školi u Beogradu i u okolini Mladenovca.

Teme