Web Analytics
Ruske vlasti zatvorile krivičnu istragu oružane pobune grupe Vagner - BetaRS

Ruske vlasti zatvorile krivičnu istragu oružane pobune grupe Vagner

Svet | Izvor: Beta-AP | 27.06.2023 | access_time 10:50
Ruske vlasti zatvorile krivičnu istragu oružane pobune grupe Vagner
Vodeća ruska obaveštajna služba saopštila je danas da je zatvorila krivičnu istragu oružane pobune paravojne grupe Vagner Jevgenija Prigožina.

Federalna služba bezbednosti (FSB) navela je da je istragom utvrdila da su oni koji su bili uključeni u pobunu "prekinuli aktivnosti usmerene na izvršenje zločina".

Uzimajući u obzir to i druge "relevantne okolnosti", FSB je danas zatvorila slučaj, u skladu sa obećanjem Kremlja da neće krivično goniti Prigožina i njegove borce.

Kremlj je to obećanje dao u subotu uveče, nakon što je Prigožin, vođa plaćeničke paravojske, objavio da obustavlja pobunu, započetu dan ranije sa ciljem obaranja ruskog vojnog vrha.

Gde se nalazi Prigožin i dalje je misterija. Po okončanju pobune, uz posredovanje beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, Kremlj je objavio da će Prigožin otići u Belorusiju, ali ni on ni beloruske vlasti to nisu potvrdili.

Nezavisna beloruska nevladina organizacija Beloruski Hajun objavila je da je poslovni avion, koji navodno koristi Prigožin, sleteo jutros blizu Minska.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sinoć je još jednom označio organizatore jednodnevne pobune kao izdajnike koji su radili u korist ukrajinske vlade i njenih saveznika.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika