Web Analytics
Kina i ASEAN održavaju forum za produbljivanje saradnje u smanjenju siromaštva - BetaRS

Kina i ASEAN održavaju forum za produbljivanje saradnje u smanjenju siromaštva

Svet | 27.06.2023 | access_time 18:05
Kina i ASEAN održavaju forum za produbljivanje saradnje u smanjenju siromaštva

NANING – Sedamnaesti forum ASEAN-Kina o društvenom razvoju i smanjenju siromaštva koji se održava u priobalnom gradu Beihaj, u autonomnom regionu Guangsi Džuang na jugu Kine, ima za cilj da produbi saradnju na smanjenju siromaštva i ruralnom razvoju.

Kako piše Sinhua, forum je počeo 26. juna okupivši više od 200 učesnika iz regionalnih organa vlasti zaduženih za smanjenje siromaštva, međunarodnih organizacija, preduzeća u Kini i zemljama ASEAN-a, nevladinih organizacija i nekih ambasada i konzulata zemalja ASEAN-a u Kini.

Smanjenje siromaštva i ruralni razvoj su ključne oblasti saradnje Kine i država ASEAN-a, rekao je Liu Huansin, šef Nacionalne administracije za revitalizaciju sela, obraćajući se na ceremoniji otvaranja.

Ekafab Phanthavong, zamenik generalnog sekretara ASEAN-a, rekao je da Forum služi kao važna platforma za kreatore politike i stručnjake za razmenu mišljenja i dobre prakse. “Kao što se ogleda u zajedničkoj izjavi ASEAN-a i Kine o jačanju zajedničkog i održivog razvoja, ovaj Forum pomaže u jačanju saradnje ASEAN-a i Kine“, rekao je on.

Učesnici su razmenili mišljenja o temama kao što su integracija tržišta, trgovina i bezbednost hrane i razgovarali o jačanju otpornosti ruralnih područja i sprečavanju masovnog povratka u siromaštvo.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika