Web Analytics
Gašić u Kruševcu položio venac na spomenik Veljku Radenoviću - BetaRS

Gašić u Kruševcu položio venac na spomenik Veljku Radenoviću

Društvo | 27.06.2023 | access_time 22:20
Gašić u Kruševcu položio venac na spomenik Veljku Radenoviću
BETAPHOTO/MUP SRBIJE/Nikola Mladenovic

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je danas venac na spomen-obeležje potpukovniku policije Veljku Radenoviću na Bagdali u Kruševcu.

Radenović je ranije posthumno odlikovan ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena za uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti, saopštio je MUP.

Pripadnici policije, povodom obeležavanja Dana grada Kruševca, učestvovali u svečanom defileu a da je ispred Spomenika kosovskim junacima, Žandarmerija izvela egzercir.

Gašić u Kruševcu položio venac na spomenik Veljku Radenoviću

Građanima je na Bagdali predstavljen taktičko-tehnički zbor na kojem su pripadnici MUP-a prikazali službena vozila, konje i pse, piše u saopštenju.

Povodom obeležavanja Dana grada Kruševca na Bagdali počeo je koncert Orkestra policije i prvaka Narodnog pozorišta, operskih pevača Ljubice Vraneš i Dragoljuba Bajića.


Ministar Gašić počasni građanin Ćićevca

Opština Ćićevac danas je ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću uručila povelju počasnog građanina za izuzetan doprinos razvoju te opštine, saopštilo je ministarstvo.
Gašić je na svečanoj sednici Skupštine opštine Ćićevac, povodom obeležavanja Dana te opštine, kazao da mu je to priznanje važno i govorio o poplavama koje su pogodile taj kraj i nanele veliku materijalnu štetu građanima.

"Zajedničkim snagama i danonoćnom borbom pripadnika Sektora za vanredne situacije ministarstva unutrašnjih poslova i lokalne samouprave, uspeli smo da, uprkos toj velikoj šteti, spasimo ono najvažnije, ljudske živote", rekao je Gašić.

Gašić u Kruševcu položio venac na spomenik Veljku Radenoviću

Dodao je da će u narednom periodu država efikasno raditi na saniranju posledica poplava, kao i na prevenciji, kroz sanaciju oštećenih bedema.

Predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić navela je da je ta opština "nakon teškog perioda" od konstituisanja novog saziva opštinskog parlamenta uspela da stabilizuje budžet i obezbedi novac za sufinansiranje mnogih projekata kod nadležnih ministarstava.

"I sve ovo uz pomoć odgovorne politike predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, vlade i Bratislava Gašića. Otuda i naša iskrena želja da se gospodinu Bratislavu Gašiću, ministru unutrašnjih poslova, zahvalimo najvišim priznanjem opštine Ćićevac, a to je povelja počasnog građanina opštine Ćićevac", kazala je Krkić.

Teme