Web Analytics
POKS: Prvo da se ispune svi zahtevi, pa novi lokalni izbori na severu Kosova i Metohije - BetaRS

POKS: Prvo da se ispune svi zahtevi, pa novi lokalni izbori na severu Kosova i Metohije

Politika | 29.06.2023 | access_time 11:55
POKS: Prvo da se ispune svi zahtevi, pa novi lokalni izbori na severu Kosova i Metohije
FOTO: DRAGAN GOJIC

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) poručio je danas da Srbi "ne smeju izaći na nove lokalne izbore na severu Кosova i Metohije dok ne budu rešena i pitanja koja su dovela do izlaska Srba iz svih institucija i kosovske policije u novembru prošle godine".

"Bez rešavanja pitanja srpskih registarskih tablica i povratka svih srpskih policajaca u službu, na čija mesta je (Aljbin) Кurti postavio Albance, ne sme biti pristanka na nove lokalne izbore", rekao je predsednik POKS Vojislav Mihailović, u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, "urade li Srbi suprotno tome i po nagovoru vlasti izađu na izbore bez prethodno rešenih ovih pitanja, zbog kojih su pravili barikade i napustili prevremene institucije, doživeće novi politički poraz i progon i utonuti još dublje u mulj u koji su nepromišljenom politikom vlasti dovedeni".

"Ode li vlast i korak dalje i prihvati Statut Zajednice srpskih opština koji će joj ponuditi zapadnjaci i koji će imati jedinu svrhu da srpske opštine potpuno integriše u pravni i državni sistem takozvane 'Republike Kosovo', biće to de fakto priznanje lažne države posle koga će nastupiti trajno loše posledice po naš narod i državu", naveo je Mihailović.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Kosarka

Zelena Srbija

IT