Web Analytics
Aleksić: Vlast 'mrcvari' Skupštinu umesto da ispuni zahteve protesta 'Srbija protiv nasilja' - BetaRS

Aleksić: Vlast 'mrcvari' Skupštinu umesto da ispuni zahteve protesta 'Srbija protiv nasilja'

Politika | 29.06.2023 | access_time 16:20
Aleksić: Vlast 'mrcvari' Skupštinu umesto da ispuni zahteve protesta 'Srbija protiv nasilja'
Foto: Beta/ Narodna stranka
Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da vlast "mrcvari ritam rada" sednice Skupštine Srbije i da bi zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja" bili ispunjeni da vlast oseća odgovornost.

Aleksić je u Skupštini Srbije rekao da premijerka Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji prisustvuju sednici, tvrde da "nema greške u sistemu", ali da će "protesti trajati dok Srbija ne postane normalna država".

"Tražićemo ispunjenje zahteva i sutra i u subotu ispred Pinka, jer je vlasnik te televizije Željko Mitrović očigledno moćniji u državi od vas. Pitao sam vas za propuste u sistemu, ništa niste odgovorili, ali govorite o ekonomiji, NATO-u.., a onda kažete da se ne govori o temi dnevnog reda koja se odnosi na zahtev za smenjivanje Gašića", kazao je Aleksić.

Na prethodno izlaganje premijerke koja je opoziciju optužila da opravdava NATO bombardovanje, Aleksić je podsetio da su "savetnici predsednika Srbije (Aleksandra Vučića) Gerhard Šreder, Toni Bler i Klintonova fondacija".

"Šreder je govorio na mitingu Srpske napredne stranke (SNS) 24. marta 2017. godine, na godišnjicu početka NATO bombardovanja", rekao je Aleksić.

On je naveo i da je otac dečaka K.K. koji je počinio masovno ubistvo u beogradskoj osnovnoj školi, kada je stradalo deset osoba, od kojih devet učenika, bio blizak s bivšim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

"Gašić je rekao da se ne može zabraniti maloletnicima da pucaju iz vazdušnog pištolja i puške, ali ovde je reč o gađanju bojevom municijom. Kako može maloletnik da puca u streljani iz vaternog oružja? Ko je u BIA primio ženu koja je sarađivala s 'Kavačkim kriminalnim klanom' "?, pitao je Aleksić.

Aleksić je pitao i kako je direktor FK "Crvena Zvezda" Zvezdan Terzić mogao da ima dozvolu za nošenje oružja, a bio je na "crvenoj Interpolovoj poternici".

"To su stvari koje dovode do tragedija, to što je neko zaštićen i može da radi šta hoće", zaključio je Aleksić.

Teme