Web Analytics
Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o Pokretu za državu, važno je da sarađujemo - BetaRS

Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o Pokretu za državu, važno je da sarađujemo

Politika | 30.06.2023 | access_time 11:10
Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o Pokretu za državu, važno je da sarađujemo
FOTO: MILOS MISKOV

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavio je danas da nije razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem o najavljenom Pokretnu za državu.

"Povodom ovog Pokreta o kojem se priča, ljudi čitaju razne medije i objavljuju 'rekla kazala'. Iz toga se stvara jedan potpuno pogrešan utisak i pritsup - 'eto SPS će da se utopi u neki pokret, pa da neko vrši pritak'", rekao je Dačić za TV Pink.

On je zamolio članove SPS "da se ne bave temema koje nisu u njihovoj nadležnosti", navodeći da ako treba o nečem da se razgovara, razgoraće on i Vučić kao i novi predsednik SNS Miloš Vučević.

Naglasivši da dve stranke imaju "veoma korektnu saradnju", on je podsetio da je i prošli put, kad su bili izbori, predlagao da se "razmišlja o nekom zajedničkom pristupu, zavisno od toga kako opozicija nastupa na izborima, da li će se oni ujedinjavati".

On je zahvalio na tome što je Vučić predložio da se nedavno otvorena obilaznica oko Beograda nazove po Milutinu Mrkonjiću.

"To je politička poruka za jačanje naših odnosa. Bez obzira da li će se ići na jednu listu, dve, tri, nije bitno, bito je da odnosi budu odnosi savezništva i rešenosti da ćemo i ubudućnosti da sarađujemo", rekao je Dačić.

Teme