Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 1. jul 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 1. jul 2023. godine

Društvo | 01.07.2023 | access_time 11:05
Naslovne strane za subotu, 1. jul 2023. godine
Foto: Beta/Dragan Gojic

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 1. jul pišu o blokadama saobraćaja na auto-putu u Beogradu i Novom Sadu na protestu protiv nasilja, o dešavanjima na severu Kosova i završetku akcije predaje nelegalnog oružja u Srbiji.

ALO - Pod naslovom "Kurtiju se priviđaju teroristi", list piše o dve organizacije koje je Priština proglasila terorističkim, za koje Beograd tvrdi da ne postoje. "NATO u panici od Iskandera i Vagnera", navodi list.

BLIC - "Lideri Evropske unije pozvali na formiranje ZSO", o dešavanjima na Kosovu. O protestima "Srbija protiv nasilja", koji su najavljeni za danas: "Novi protest dela opozicije".

VEČERNJE NOVOSTI - List piše o rekonstrukciji Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu: "Godinu dana obnova dela škole gde je bio masakr".

DANAS - "Blokadom auto-puta traže smene u vlasti", o protestu protiv nasilja u petak tokom kojeg je blokiran auto-put u Beogradu i Novom Sadu. "RTS bez kritike Vučića od decembra 2022", o radu Javnog medijskog servisa Srbije.

INFORMER - "Evropa na ivici rata", o protestima u Francuskoj nakon ubistva tinejdžera. "Kurtijev ministar uhvaćen u laži", o organizacijama koje je Priština proglasila "terorističkim", za koje Beograd tvrdi da ne postoje.

KURIR - "Istraga pokazala da je Surovikin bio tajni član VIP Vagnera", piše list nakon pobune te privatne vojske u Rusiji.

NOVA - O novom vidu protesta protiv nasilja koji je održan u petak u Beogradu i Novom Sadu: "Spora vožnja za brže promene". "Vaspitačice rade i kao čistačice", list piše o situaciji u beogradskim vrtićima.

POLITIKA - Intervju sa poslanicom Zeleno - levog fronta Biljanom Đorđević "Evropski zeleni su uz Zapadni Balkan". Povodom završetka akcije dobrovoljne predaje ilegalnog oružja "Predato više od 100.000 pušaka, pištolja i bombi".

SRPSKI TELEGRAF - "Zaverenici hteli da ubiju Putina sa reke", piše list. "Tag u kola i nema stajanja do Grčke", piše list o novom sistemu naplate putarine.

Teme