Web Analytics
Luka Mitrović produžio ugovor sa Zvezdom na još tri godine - BetaRS

Luka Mitrović produžio ugovor sa Zvezdom na još tri godine

Kosarka | Izvor: Beta | 01.07.2023 | access_time 20:20
Luka Mitrović produžio ugovor sa Zvezdom na još tri godine
Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović produžio je danas ugovor sa klubom na još tri godine.

Kako je objavljeno na sajtu Zvezde, krilni centar potpisao je ugovor na dve godine uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana i pridružiće se maloj grupi igrača koji su u crveno-belom dresu proveli gotovo celu deceniju.

"Ostankom Luke Mitrovića, igrača koji će svojim prisustvom u svlačionici i na terenu u svakom smislu doneti mnogo, klub je nastavio kontinuitet koji ima godinama, a to je baza domaćih igrača koji znaju šta znači dres Crvene zvezde", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Mitrović je u Zvezdu došao 2012. godine, u prvom mandatu je proveo pet sezona i postao kapiten ekipe. Posle angažmana u Bambergu, Mursiji, Manresi, Hapoelu i Budućnosti, vratio se u beogradski klub 2021. godine.

Sa Zvezdom je osvojio 14 trofeja, četiri titule u ABA ligi, pet titula šampiona Srbije i pet trofeja Kupa Radivoja Koraća.

Mitrović je do sada odigrao 398 utakmica za Zvezdu i zauzima peto mesto večne liste po broju mečeva, a četvrto mesto po broju utakmica u evropskim takmičenjima - 131.

On zauzima 16. mesto u klupskoj istoriji po broju postignutih poena - 2.893, drugi je strelac kluba u Evroligi i treći u ABA ligi.

Po broju trofeja nalazi se iza Branka Lazića i Ognjena Dobrića na listi najtrofejnijih igrača Zvezde.

"Klub ovom prilikom zahvaljuje Luki Mitroviću koji je odbio ponude nekolicine evroligaških klubova da promeni sredinu tokom leta i za znatno manje novca odlučio da ostane jedan od temelja Crvene zvezde", piše u saopštenju.

Teme