Web Analytics
Meštani Mudrakovca traže od nadležnih rešenje posle saobraćajne nesreće u kojoj su trojica stradala - BetaRS

Meštani Mudrakovca traže od nadležnih rešenje posle saobraćajne nesreće u kojoj su trojica stradala

Društvo | 01.07.2023 | access_time 20:45
Meštani Mudrakovca traže od nadležnih rešenje posle saobraćajne nesreće u kojoj su trojica stradala
Meštani Mudrakovca okupili su se danas na raskrsnici Bruskog i Mudrakovačkog puta na izlazu iz Kruševca i upalili sveće trojici muškaraca koji su na tom mestu nastradali u saobraćajnoj nesreći, a nadležnima ukazali na potrebu da se nešto učiniti kako bi taj deo puta bio bezbedniji.

Mirnom protestu prisustvovali su i članovi porodica nastradalih, a skup je obezbeđivala saobraćajna policija koja je zbog velikog broja okupljenih saobraćaj iz pravca Brusa preusmeravala na Mudrakovački put, dok su se vozila iz Kruševca kretala usporeno.

Među okupljenima koji su na ovaj način želeli da odaju poštu nastradalim komšijama, rođacima, prijateljima, poznanicima, čulo se negodovanje što nije bilo predstavnika nadležnih institucija, koji bi saslušali njihove probleme.

Ivica Urošević (43), koji živi nedaleko od mesta nesreće kazao je da su ljudi koji svakodnevno idu u prodavnicu ili šetaju u opasnosti, i da je pitanje da li će se vratiti kući.

"Došli smo pre svega da zapalimo sveće, da odamo poštu. Očekivali smo da će neko iz Gradske uprave da dođe i da podele tugu sa porodicama. Kontaktirali smo našu odbornicu, koja je na putu, uputila nas je na neke druge ljude. Preko društvenih mreža su svi obavešteni", rekao je Urošević agenciji Beta.

Meštani, kako je dodao, smatraju da je potrebno da se na tom mestu postave neki usporivači saobraćaja ili semafor.

Jelena Mitić (39) je kazala da se tu stalno dešavaju nezgode, da je to već druga saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodima te da se plaši jer njena deca često nedaleko odatle voze bicikle.

Žitelj Mudrakovca Dragan Kotlajić (66) je kazao da broj okupljenih potvrđuje koliko se nebezbedno osećaju, dodavši da na tom mestu ne može da se pređe ulica, jer niko ne poštuje pešački, da se noću na tom potezu prave trke.

U saobraćajnoj nesreći u četvrtak u 23.30 stradala su trojica muškaraca (28, 29 i 61) kada je I. S. (20) iz Aleksandrovca vozeći audi, udario u ford fokus koji je skretao sa Bruskog na Mudrakovački put.

Sumnja se, kako je tada saopštila policija, da se vozač audija kretao neprilagođenom brzinom.

Teme