Web Analytics
Sabalenka na Vimbldonu neće odgovarati na pitanja o ratu u Ukrajini - BetaRS

Sabalenka na Vimbldonu neće odgovarati na pitanja o ratu u Ukrajini

Tenis | Izvor: Beta-AP | 01.07.2023 | access_time 22:40
Sabalenka na Vimbldonu neće odgovarati na pitanja o ratu u Ukrajini
Beloruska teniserka Arina Sabalenka rekla je danas da će tokom turnira na Vimbldonu u Londonu pričati samo o sportu i da neće odgovarati na pitanja o ratu u Ukrajini.

"Želim da kažem da neću pričati o politici. Ovde sam da pričam samo o tenisu. Molim vas da to poštujete. Ako imate bilo kakva politička pitanja, možete da ih postavite WTA ili organizatorima turnira. Oni mogu da vam pošalju transkripte mojih odgovora sa prethodnih turnira", rekla je Sabalenka na konferenciji za novinare na Vimbldonu.

Sabalenka je drugi nosilac na Vimbldonu i jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja. U januaru je osvojila Australijan open, a na Rolan Garosu je stigla do polufinala. Na tom grend slem turniru u Parizu propustila je dve konferencije za novinare nakon što je rekla da su joj pitanja o ulozi Belorusije u ratu u Ukrajini bila neprijatna.

Novinari su je danas pitali da li je na nju na neki način vršen pritisak da ovakvom izjavom počne konferenciju, Sabalenka je rekla: "To je moja odluka".

Sabalenka je 2021. godine igrala u polufinalu Vimbldona, a prošle godine joj je zabranjeno učešće, kao i svim teniserima iz Rusije i Belorusije.

U više navrata je rekla da ne podržava rat u Ukrajini.

Ona je rekla da prošle godine nije pratila rezultate, pošto je bila tužna jer ne učestvuje na turniru.

"Osećala sam se toliko loše i jednostavno nisam mogla da gledam. Svaki put kada su prenosili mečeve, plakala sam. Zaista mi je nedostajalo ovo mesto, ne mogu da verujem da sam ovde", dodala je Sabalenka.

Sabalenka će u prvom kolu igrati protiv Pane Udvardi iz Mađarske.

Upitana kako će je dočekati publika, ona je rekla: "Ne očekujem ništa, samo se nadam da će me podržati".

Teme