Web Analytics
Izraelski avioni napali Siriju i sirijska protivavionska raketa eksplodirala iznad Izraela - BetaRS

Izraelski avioni napali Siriju i sirijska protivavionska raketa eksplodirala iznad Izraela

Svet | 02.07.2023 | access_time 08:45
Izraelski avioni napali Siriju i sirijska protivavionska raketa eksplodirala iznad Izraela
Izraelske vazduhoplovne snage napale su rano jutros područja kraj grada Homsa u centralnom delu Sirije i nanele materijalnu štetu, ali žrtava nije bilo, saopštila je sirijska vojska.

Sirijska protivavionska raketa eksplodirala je nad izraelskom teritorijom, navedeno je u saopštenju izraelske vojske, što je izazvalo nove napade iz vazduha.

Sirijski državni mediji, pozivajući se na neimenovanog vojnog zvaničnika, objavili su da je protivvazdušna odbrana oborila neke rakete koje su ispalili izraelski borbeni avioni leteći iznad susednog Libana.

Izraelske vlasti nisu komentarisale udar iz vazduha na Homs, ali je vojska rekla da je jedna sirijska protivvazdušna raketa eksplodirala nad izraelskom teritorijom, a da nije nanela štetu.

Izraelska policija je rekla da su ostaci rakete pali na južni izraelski grad Rahat.

U odgovoru na raketu izraelski borbeni avioni su napali protivvazdušnu bateriju odakle je raketa ispaljena. Takođe su napadnute druge mete, saopštila je vojska ne ulazeći u detalje.

Izrael koji nastoji da spreči, kako navodi, učvršćivanje Irana u svom susedstvu izveo je stotine napada na ciljeve koje kontroliše vlada u Damasku u susednoj Siriji tokom proteklih godina, ali retko preuzima odgovornost.

Prethodni napad iz vazduha koji se pripisuje Izraelu izveden je 14. juna kraj glavnog grada Damaska kada je ranjen jedan vojnik.

Izrael je takođe napadao međunarodne aerodrome u Damasku i Alepu na severu Siije nekoliko puta , zbog čega su privremeno bili zatvoreni.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Olimpijada

Hronika