Web Analytics
Kostić (Dveri) pita: Da li je nova Vučićeva ideja da se Srbi sa Kosova isele u centralnu Srbiju - BetaRS

Kostić (Dveri) pita: Da li je nova Vučićeva ideja da se Srbi sa Kosova isele u centralnu Srbiju

Politika | 03.07.2023 | access_time 13:50
Kostić (Dveri) pita: Da li je nova Vučićeva ideja da se Srbi sa Kosova isele u centralnu Srbiju

Poslanik Dveri Ivan Kostić upitao je danas da li je nova "istorijska ideja" predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se svi Srbi sa Kosova i Metohije kolektivno isele u centralnu Srbiju.

Kostić je u pisanoj izjavi ocenio da je Vučić "ponovo najavio novi teror nad Srbima sa Kosova i Metohije", ali i da ih je "ostavio na cedilu jer im je rekao da je najbolje da se sklone na neko vreme".

"Posle svake Vučićeve mega ideje, od potpisivanja sporazuma do ideje razgraničavanja i prihvatanja francusko-nemačkog ultimatuma, Srbija je gubila elemente državnosti na Kosovu, a teror i napadi na Srbe bivali su sve veći" i učestaliji", naveo je Kostić a prenele Dveri.

Dodao je da je rukovodstvo Srbije imalo "niz mogućnosti" da preko Saveta bezbednosti UN proteklih meseci, dok je Rusija predsedavala tim telom, traži sazivanje hitne sednice po pitanju poštovanja Rezolucije 1244 i zaštite Srba, ali da oni to nisu uradili.

"Očigledno je da predsednik Vučić ne sme ništa da uradi u cilju očuvanja suvereniteta Srbije, a što je u saglasnosti sa kosovskom agendom iz Vašingtona i Brisela, koja ima za konačni cilj ulazak Kosova u NATO i stvaranje Velike Albanije kao glavnog oslonca NATO trupama na Balkanu", ocenio je Kostić.

Teme