Web Analytics
Si Đinping za jačanje strateške komunikacije - BetaRS

Si Đinping za jačanje strateške komunikacije

Svet | Izvor: Beta | 04.07.2023 | access_time 12:35
Si Đinping za jačanje strateške komunikacije
Kineski predsednik Si Đinping u Pekingu je prisustvovao 23. sastanku Liderskog saveta Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) putem video linka i održao govor u kojem je naglasio jačanje strateške komunikacije, prenela je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Si je rekao da treba ojačati stratešku komunikaciju i saradnju, rešiti nesuglasice kroz dijalog, konkurenciju kroz saradnju, te praktično međusobno poštovati osnovne interese drugih, odlučno međusobno podržavati razvoj, ali i nezavisno izraditi politiku u oblasti spoljnih poslova, kako bi se na što bolji način shvatili budućnost i sudbina svake zemlje članice ŠOS-a.

"Primena dugoročne regionalne bezbednosti je naša zajednička odgovornost. Kina želi da sa svim zemljama sprovodi globalnu inicijativu o bezbednosti, i da rešava nesuglasice među zemljama kroz dijalog i konsultacije, kao i da rešava važna međunarodna i regionalna pitanja na politički način", naveo je Si i dodao da je ekonomski rast zajednički zadatak zemalja u regionu.

Kina želi zajedno sa svim zemljama da sprovodi globalnu inicijativu o razvoju, da insistira na pravilnom smeru ekonomske globalizacije, kao i da se suprotstavlja protekcionizmu, jednostranim sankcijama, izgradnji "zidova" i barijera, kako bi narodi svih zemalja uživali u rezultatima razvoja, rekao je Si.

"Treba da jačamo povezivanje visokokvalitetne izgradnje 'Pojasa i puta' sa razvojnim strategijama svih zemalja i sa regionalnim inicijativama o saradnji. Treba da unapređujemo liberalizaciju trgovine i ulaganja, da ubrzamo izgradnju infrastrukture u lukama i izgradnju međunarodne logistike", dodao je Si.

Ove godine se obeležava 10. godišnjica inicijative "Pojas i put".

U Kini će biti održan treći forum "Pojasa i puta" za međunarodnu saradnju. Kina poziva sve strane da učestvuju na forumu, istakao je predsednik Kine.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Sportovi na vodi

Hronika