Web Analytics
Naslovne strane za sredu, 5. jul 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za sredu, 5. jul 2023. godine

Društvo | Izvor: Beta | 05.07.2023 | access_time 08:00
Naslovne strane za sredu, 5. jul 2023. godine
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 5. jula, najviše pišu o političkim i ekonomskim temama, kao i o dešavanjima u Skupštini Srbije.

ALO - "Kući se vraća 20 ambasadora", o kadrovskim promenama u srpskoj diplomatiji. List piše o posledicama eventualnog incidenta u nuklearnoj centrali u Zaporožju "Rat Rusije i NATO zbog nuklearke".

BLIC - List piše da je za tri meseca stiglo 14.000 radnika iz inostranstva, u tekstu pod naslovom: "Dosije, strani radnici u Srbiji". "Stižu dva tropska talasa i 40 stepeni", o vremenskoj prognozi za jul.

VEČERNJE NOVOSTI - "Uz karticu, popusti u 400 firmi", o pogodnostima za penzionere. "Srpski 'TAG' voziće i kroz Grčku", o planiranim olakšicama za vozače.

DANAS - "Vučić i Kurti odlaganjem rešenja kupuju još dve godine na vlasti", piše list o situaciji na severu Kosova. "Pokazna vežba vlasti kako prolaze studenti koji ne ćute", o tome da se porodica studenta Pavla Cicvarića našla na meti vlasti zbog njegovog govora na protestu "Srbija protiv nasilja".

INFORMER - O vođi ruske plaćeničke grupe Jevgeniju Prigožinu i njegovim porukama na internetu "'Vagner će opet ratovati".

KURIR - List prenosi izjavu premijerke Srbije sa panela u Briselu "Brnabićeva: Srbiji je mesto u EU". Pod naslovom "Šansa", list ocenjuje da je predsedavanje Španije Evropskom unijom dobra prilika za napredak Srbije.

NOVA - "Patriotska opozicija da ide zajedno na izbore", kaže lider Dveri Boško Obradović. "Berlin drži Vučića na tankom ledu", list ocenjuje da su veze Srbije i Nemačke najgore u poslednjih deset godina.

POLITIKA - "Članstvo u EU glavni strateški prioritet", kazala je u briselu premijerka Srbije Ana Brnabić. "Poslanici se ponovo nadvikivali i vređali ", o dešavanjima u Skupštini Srbije.

SRPSKI TELEGRAF - "Kako da saznate da li će vas vratiti sa granice", list daje savete putnicima.

Teme