Web Analytics
Unikredit fondacija izdvaja tri miliona evra za inicijativu 'Call for education 2023' - BetaRS

Unikredit fondacija izdvaja tri miliona evra za inicijativu 'Call for education 2023'

Društvo | Izvor: Beta | 05.07.2023 | access_time 12:35
Unikredit fondacija izdvaja tri miliona evra za inicijativu 'Call for education 2023'
Unikredit (UniCredit) fondacija pokreće inicijativu "Call for education 2023" (Poziv za obrazovanje) za podršku programima koji se bore protiv obrazovnih problema u 10 zemalja u kojima Unikredit Grupa posluje, a za koji će biti izdvojeno tri miliona evra, objavila je danas Unikredit banka.

Inicijativa, kako je navedeno, uključuje Srbiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Slovačku i Sloveniju, dok je u Bugarskoj i Rumuniji poziv upravo uspešno zaključen.

Cilj je projekta da identifikuje i podrži programe za škole, odnosno za učenike, uzrasta od 11 do 19 godina, koje realizuju neprofitne organizacije, sa posebnom pažnjom na rešavanje ranog napuštanja škole, podsticanje univerzitetskog obrazovanja i sticanje adekvatnih veština za ulazak na tržište rada.

Predsednik Izvršnog odbora Unikredit fondacije Andrea Orcel istakao je da je obrazovanje osnovna pokretačka snaga za budućnost Evrope.

"Čvrsto verujem da je, kao jedne evropske institucije, naša odgovornost da dosledno identifikujemo i podržavamo mlade talente u zajednicama u kojima poslujemo, jer će to postaviti temelje za napredak i uspeh našeg kontinenta u godinama koje dolaze", kazao je on.

Orcel je dodao da inicijativa usklađena sa posvećenošću Unikredit grupe da stalno pruža zajednicama u kojima posluje priliku da napreduju i unapređuju se u društvenim aspektima, u skladu sa ESG strategijom (zaštita životne sredine, društvena odgovornosti i savesno korporativno upravljanje) i strateškim planom banke.

Predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Nikola Vuletić istakao je da je u Unikredit banci obrazovanje jedno od ključnih postulata poslovanja.

"Smatramo da današnjim uticajem i osnaživanjem edukacije mladih stvaramo povoljnu sutrašnjicu za sve nas. Zadovoljstvo mi je što je naša banka u Srbiji deo ovog projekta Unikredit fondacije, naročito imajući u vidu da smo godinama unazad upravo na taj način uspevali da pružimo podršku različitim neprofitnim organizacijama širom naše zemlje", kazao je on.

Neprofitne organizacije mogu podneti svoje prijave na namenskoj platformi do 8. septembra.

Do kraja oktobra 2023. godine, posebno osnovana Komisija za evaluaciju će izabrati oko 20 pobedničkih projekata, određujući i iznos same podrške.

Preuzimanje pravilnika o Pozivu za obrazovanje 2023 moguće je na: https://callforeducation.com/

Dodatne informacije i pojašnjenja mogu se zatražiti na info@unicreditfoundation.org i pr@unicreditgroup.rs .

Teme