Web Analytics
Hedlajner Egzita Ingira Paganoto: Umetnost je izlazak iz zone komfora - BetaRS

Hedlajner Egzita Ingira Paganoto: Umetnost je izlazak iz zone komfora

Muzika | 07.07.2023 | access_time 14:50
Hedlajner Egzita Ingira Paganoto: Umetnost je izlazak iz zone komfora
FOTO: BETA/EXITPromo

Disk džokej eklektičnog stila iz Španije Indira Paganoto izjavila je pre nastupa prvog dana muzičkog festivala Egzit (EXIT) u Novom Sadu da bi "muzika trebalo stalno da se menja jer izlazak iz zone konfora znači biti umetnik, kao kik dram koji te natera da osećaš kao da će ti srce stati".

"Ima puno umetnika koji se fokusiraju samo na jedan žanr, ali je bolje imati više žanrova jer oni pružaju puno mogućnosti jer je svaka traka uvek drugačija, svaka intezivna na svoj način baš kao što je čovek novi čovek svakog novog dana", izjavila je pre sinoćnog nastupa Paganoti na Dens areni.

Ona je izjavila da na njene setove koji su spoj psajtrensa i tehna uticala romska muzika zato što je rođena na Kanarskim ostrvima u Španiji koja umetnica naziva "Srednjom Afrikom u Evropi".

"Volim da moja muzika bude 'kalijente', strastvena i kulturna. Tu strast želim da pošaljem svojim ratnicima širom sveta, možemo da se borimo i vrištimo, ali s ljubavlju", poručila je Indira sa osmehom.

Festival na Petvoradinskoj tvrđavi imao je tri ceremonije otvaranja, na Mejn stejdžu govorio je filantrop, motivacioni govornik i osnivač globalnog brenda Onit Markus dok je na stejdžu Pašamama govorio Dušan Kovačević nakon čega je usledio vatromet.

Na scenu je zatim stupio dečji hor Vokal Kids iz Pančeva koji je otpevao čuvenu pesmu EKV „Zemlja“ izazvavši jake emocije publici koja je pristizala sa svih strana tvrđave kako bi na Mejnu čula legendarni bend Prodidži (The Prodigy).

Na Dens areni publika je cele noći slušala setove najmoćnijih žena elektronske muzičke scene - Ninu Kravic, Amelie Lens, Tijana T, Mija i Lana na šta je krunu svojim nastupom stavila energična Španjolka.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama