Web Analytics
Zavetnici traže otkazivanje posete delegacije Parlamenta Velike Britanije zbog izjava o SPC i Kosovu - BetaRS

Zavetnici traže otkazivanje posete delegacije Parlamenta Velike Britanije zbog izjava o SPC i Kosovu

Politika | 09.07.2023 | access_time 11:20
Zavetnici traže otkazivanje posete delegacije Parlamenta Velike Britanije zbog izjava o SPC i Kosovu
Stranka Zavetnici zatražila je od predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića da uskrati gostoprimstvo delegaciji parlamenta Velike Britanije sledeće nedelje, zbog optužbi poslanice Ališe Kerns da se švercovano oružje iz Srbije na Kosovo čuva u prostorijama Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Zavetnici su u saopštenju danas naveli da su zahtev uputili jer delegaciju parlamenta Velike Britanije koja će nekoliko dana provesti u Srbiji predvodi poslanica Džeki Dojl Prajs, stranačka koleginica Ališe Kerns.

"Ističemo da je SPC najvažniji stub opstanka Srba na Kosovu i Metohiji, koja se oduvek zalagala za mir i suživot srpskog i albanskog naroda, dok pozivi i podsticaji na militarizaciju prilika u južnoj pokrajini najčešće dolaze od albanskih struktura na Kosovu koje podržava zvanični London", navodi se u saopštenju.

Ocenili su da je neprihvatljivo da Skupština Srbije, kao najviše predstavničko telo građana, ukazuje gostoprimstvo toj delegaciji "u trenucima dok se iz Londona vrši ozbiljan propagandni rat protiv Srbije i njenih interesa na Kosovu i Metohiji" i zatražili suspenziju svih predviđenih parlamentarnih kontakata dok ne stigne zvanično izvinjenje britanskih vlasti.
Ostale fotografije uz tekst

Teme