Web Analytics
Dveri: Ako može 200 miliona evra za SNS botove, mora toliko i za besplatne udžbenike - BetaRS

Dveri: Ako može 200 miliona evra za SNS botove, mora toliko i za besplatne udžbenike

Politika | 10.07.2023 | access_time 09:55
Dveri: Ako može 200 miliona evra za SNS botove, mora toliko i za besplatne udžbenike
Foto: Nenad Petrovic
Srpski pokreta Dveri saopštio je danas da vlast ne bira način da opstane još koju godinu, napominjući da "ako može da daje 200 miliona evra za botove Srpske napredne stranke (SNS), mora toliko i za besplatne udžbenike i podršku roditeljima".

"Nakon objavljivanja spiska sa imenima, prezimenima, lokacijama i nalozima na društvenim mrežama blizu 15.000 javnih službenika koji plate iz lokalnih i republičkog budžeta ne primaju za posao koji nominalno obavljaju, već za blaćenje, vređanje, omalovažavanje i nipodaštavanje opozicije a u korist Aleksandra Vučića i SNS-a, jasno je da vlast ne bira sredstva u cilju očuvanja sopstvenih pozicija i privilegija", navele su Dveri.

Istovremeno, kako su u saopštenju ocenile Dveri, "ogromna većina roditelja armije od 750.000 đaka osnovnih i srednjih škola, čijim se novcem plaćaju bahanalije i zloupotrebe pripadnika režima, dočekuje 1. septembar sa velikom zebnjom i nelagodom zbog ozbiljnih troškova koji iziskuje početak svake nove školske godine".

"Nakon ovog saznanja, još je očiglednija smislenost i puna opravdanost predloga Dveri da se za sve učenike osnovnih i srednjih škola, iz lokalnih i republičkog budžeta, obezbede sredstva za besplatne udžbenike i podršku roditeljima u iznosu od 20.000 dinara po đaku. Ako može više od 200 miliona evra godišnje za opstanak na vlasti rušitelja i razbijača države, koji će uskoro biti njena ružna prošlost, mora se naći približno toliko novca i za miran i dostojanstven polazak u školu onih koji su budućnost ove zemlje i naroda", naglasio je pokret Dveri.



Teme