Web Analytics
Potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje atmosferske kanalizacione mreže u Malom Zvorniku - BetaRS

Potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje atmosferske kanalizacione mreže u Malom Zvorniku

Životna sredina | 10.07.2023 | access_time 17:40
Potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje atmosferske kanalizacione mreže u Malom Zvorniku

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek i predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje atmosferske kanalizacione mreže u delu te opštine, čijom realizacijom će biti rešen dugogodišnji problem plavljenja objekata u centru.

Đerlek je, kako je saopšteno, u Malom Zvorniku istakao je da će realizacija tog projekta, za koji je izdvojeno 5,7 miliona dinara, poboljšati zaštitu životne sredine razdvajanjem fekalne i atmosferske kanalizacije i odvođenjem atmosferske vode, što će sprečiti poplave.

Na taj način, od poplava će biti obezbeđeni javni i privatni objekti užeg centra opštine, a pre svega zgrada biblioteke, koja je najugroženija.

Ukazujući na to da će korist od realizacije projekta imati oko 3.500 stanovnika Malog Zvornika, Đerlek je ocenio da je to još jedan pokazatelj da Vlada Srbije ulaže u sve delove Srbije, naročito u razvojne projekte od kojih građani imaju direktne koristi.

Najavljujući završetak projekta do kraja ove godine, Jevtić je rekao da država prepoznaje probleme malih opština, važnost ravnomernog regionalnog razvoja i značaj ulaganja u opštine koje, poput Malog Zvornika, pripadaju poslednjoj, najnerazvijenijoj grupi.

Cilj je, kako je objasnio Đerlek, da se što više uradi na sprečavanju poplava u ugroženim područjima u Srbiji, kao i smanjenju rashoda na saniranje štete od poplava.

Đerlek i Jevtić su posetili zgradu Opštinske biblioteke i o njenoj zaštiti od poplava razgovarali s njenim direktorkom Slavojkom Spasenovićem.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina