Web Analytics
Erste banka klijentima omogućila uslugu eFaktoringa - BetaRS

Erste banka klijentima omogućila uslugu eFaktoringa

Ekonomija | Izvor: Beta | 11.07.2023 | access_time 11:40
Erste banka klijentima omogućila uslugu eFaktoringa
Erste banka danas je saopštila da je uvela uslugu eFaktoringa putem aplikacije ePismonoša koja će njenim klijentima, pravnim licima, omogućiti otkup potraživanja putem elektronske razmene dokumentacije.

"Usluga eFaktoringa je unapređenje naše ponude i odraz stalnog nastojanja da odgovorimo na potrebe naših klijenata i pružimo im efikasna rešenja koja podržavaju njihov rast i uspeh", kazala jedirektorka Sektora za upravljanje korporativnim proizvodima i poslovima Erste banke Jasmina Šarić.

Kako je objasnila, kada klijenti potpišu ugovor o faktoring limitu mogu da aktiviraju uslugu eFaktoringa putem aplikacije ePismonoša, koja pruža intuitivan i siguran način za komunikaciju sa timom banke.

"Korisnici zatim mogu da pošalju zahtev za otkup potraživanja banci, uz digitalnu razmenu potrebne dokumentacije, a kada faktoring bude realizovan, dokumentacija se arhivira u okviru aplikacije na siguran način", kazala je Šarić.

Istakla je da se takvim postupkom drastično smanjujemo vreme za realizaciju zahteva za otkup potraživanja, značajno štedi novac i doprinosi poboljšanju finansijskog zdravlja klijenata Erste banke.

Nova usluga dostupna je korisnicima koji žele da Erste banci ustupe svoja potraživanja, ali i za klijente koji sa tom bankom imaju zaključen ugovor o limitu za obrnuti faktoring.

Teme