Web Analytics
Gorica Gajić (Nada): Najbolje da bude smenjena cela vlada - BetaRS

Gorica Gajić (Nada): Najbolje da bude smenjena cela vlada

Politika | 11.07.2023 | access_time 16:30
Gorica Gajić (Nada): Najbolje da bude smenjena cela vlada
FOTO: NENAD PETROVIC

Poslanica Koalicije Nada Gorica Gajić izjavila je danas u Skupštini Srbije da tek nekoliko meseci od formiranja nove vlade skupštna raspravlja o smeni tri ministra, a da ona očekuje da će takvih smena biti još.

Gajić je ocenila da bi najbolje bilo da cela vlada bude smenjena, da predsednik Srbije podnese ostaku i da se razgovara o uslovima za slobodne izbore.

Ona je na sednici na kojoj se razmatra smena ministra privrede Radeta Baste rekla da se ministri postavljaju na funkcije za koje nisu kompetentni, onda budu smenjeni i to govori o nestabilnosti vlade.

"Basta je bio istaknuti član Jedinstvene Srbije. Kako može da dugogodišnji funkcioner, provereni kadar, samo posle pola godine vodi suprotnu politiku od vlade", pitala je Gajić.

Ona je navela da su iz vrha vlasti već rekli da neće uvoditi sankcije Rusiji, dok ne bude procenjeno da to stvara preveliku štetu.

"Ako jednog dana dođe jedna deklaracija o uvođenju sankcija i ovde se glasa za to, da li će Basta biti vraćen u vladu? I zašto nije on tu, zašto nije tu predsednica vlade, da kaže šta je uradio dobro ili loše za privredu" pitala je poslanica.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić potvrdio je da nije pozvao ministra o čijoj se smeni govori.

"Pozive za sednicu upućujem ja a ne vi, ja to određujem, a vama bi najbolje bilo da vodite računa o vašim poslanicima", odgovorio je Orlić na pitanje poslanice.

U ime vlade, sednici prisustvuje samo ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, koji je u odgovoru govorio o izgradnji puteva i pruga, kao i o potezima nekadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice.

On je odbacio tvrdnju da je vlada nestabilna, i rekao da se to "najbolje videlo pri glasanju za poverenje ministru Bratisilavu Gašiću" kada nisu svi koji su tražili njegovu smenu, došli da glasaju za svoj predlog.

Teme