Web Analytics
SDS: Vulin mora da bude smenjen iz BIA, sankcije blokiraju delove međunarodne saradnje - BetaRS

SDS: Vulin mora da bude smenjen iz BIA, sankcije blokiraju delove međunarodne saradnje

Politika | Izvor: Beta | 12.07.2023 | access_time 11:50
SDS: Vulin mora da bude smenjen iz BIA, sankcije blokiraju delove međunarodne saradnje
Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da opstanak Aleksandra Vulina na čelu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) nakon što su mu SAD uvele sankcije, predstavlja direktno ugrožavanje bezbednosti Srbije i njenih građana.

U saopštenju, SDS je ocenila da zbog Vulina BIA ne može u punom kapacitetu da obavlja svoju ulogu, zbog čega su zatražili njegovu smenu.

Predsednik SDS-a Boris Tadić naveo je da sankcije koje su uvedene Vulinu direktno blokiraju delove međunarodne saradnje, koji su apsolutno neophodni za operativno funkcionisanje te službe bezbednosti.

"Građani moraju da razumeju da ih (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić zadržavanjem Vulina na ovoj poziciji drži u poziciji taoca ličnih odnosa sa njegovim poslušnicima. Vulin mora biti momentalno smenjen", kazao je Tadić, koji je i bivši predsednik Srbije.

Tadić je ocenio i da su optužbe američkog Ministarstva finansija za najteži kriminal koje su upućene na račun Vulina "još jedan pokazatelj dramatične kriminalizacije Srbije pod ovom vlašću".

"Ovim sankcijama je Srbija po ko zna koji put osramoćena u svetu... Kriminal je ključni problem Srbije, a nasilje protiv kog se poslednjih meseci borimo je samo posledica. SNS je na vlast došla uz pomoć kriminala i samo borbom protiv tog istog kriminala možemo srušiti ovu vlast", naveo je Tadić.

Teme