Web Analytics
Ruski antiratni aktivista za N1: Rečeno mi da je BIA odlučila da me ne pušta u Srbiju - BetaRS

Ruski antiratni aktivista za N1: Rečeno mi da je BIA odlučila da me ne pušta u Srbiju

Politika | Izvor: Beta | 13.07.2023 | access_time 09:15
Ruski antiratni aktivista za N1: Rečeno mi da je BIA odlučila da me ne pušta u Srbiju
Ruskom antiratnom aktivisti Peteru Nikitinu, osnivaču Ruskog demokratskog društva, nije dozvoljen ulazak u Srbiju iako ima stalno prebivalište, objavila je televizija N1.

Nikitin je sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", gde boravi otkad se noćas vratio sa godišnjeg odmora u Portugalu, gde mu živi majka, rekao za tu televiziju da mu je rečeno da je "BIA odlučila" da ga ne pušta u zemlju.

"Vratio sam se letom preko Frankfurta, i na pasoškoj kontroli sinoć u 00.30 su mi rekli da tu sačekam. Nakon tri i po sata čekanja rečeno mi je da je BIA odlučila da me ne pušta u zemlju", kazao je on.

Naveo je da mu je izdato rešenje kojim mu se nalaže da se vrati u Frankfurt prvim avionom",

"Nemam šta da tražim u Frankfurtu, živim u Beogradu, tu je moj dom... odbio sam da ispunim taj nalog, i zasad ostajem na aeordromu", kazao je on.

Upitan šta piše u rešenju koje mu je uručeno, Nikitin je rekao da stoji da mu je zabranjen ulazak u zemlju po osnovu toga što mu je izrečena zabrana ulaska u Srbiju.

"Znači zabranjeno je zato što je zabranjeno", ironično je primetio Nikitin.

Dodao je da u Srbiji ima stalno prebivalište, te da mu ulazak u zemlju ne može biti zabranjen bez prethodnog ukidanja stalnog prebivališta.

"To je apsolutno nezakonito rešenje, i ja ne nameravam da se predam", kazao je Nikitin.

Na pomoć ambasade Rusije kazao je da ne računa, te ukazao i da je državljanin Holandije, i da će se obratiti diplomatskom predstavništvu te države u Srbiji.

"Ovde je moj dom, činjenica da iznosim svoje stavove otvoreno, da sam protivnik politike Vladimira Putina, to nije nikakav osnov da me ne puštaju kući", rekao je  Nikitin.

Teme