Web Analytics
Svetska konferencija robota u avgustu u Pekingu - BetaRS

Svetska konferencija robota u avgustu u Pekingu

Tehnologija | 14.07.2023 | access_time 14:05
Svetska konferencija robota u avgustu u Pekingu
Foto: Zhang Chenlin/Xinhua/

Svetska konferencija robota 2023 (WRC 2023) biće održana u Pekingu od 16. do 22. avgusta, a na kojoj će biti predstavljena najsavremenija dostignuća i najnoviji eksponati robotske industrije, saopštilo je Kinesko udruženje za nauku i tehnologiju.

Kongres će se sastojati od tri sekcije, uključujući forum, izložbu i takmičenje i fokusiraće se na granične trendove robotske tehnologije i industrije, prikazati scenarije primene inovacija u robotici u različitim sektorima i održati interfejs mozak-računar na visokom nivou i takmičenja čovek - mašina, rekao je Su Guanghong, predstavnik Kineskog udruženja za nauku i tehnologiju.

Na događaju će učestvovati akademici, stručnjaci, preduzetnici i predstavnici međunarodnih organizacija, rekao je Liang Liang, zamenik generalnog sekretara Kineskog instituta za elektroniku.

Više od 100 reprezentativnih robotskih preduzeća u zemlji i inostranstvu doneće više od 500 eksponata na izložbu, koji pokrivaju deset oblasti primene robota kao što su proizvodnja, poljoprivreda, medicinska i zdravstvena zaštita i usluge za starije osobe, rekao je Liang.

Domaćini ovogodišnje konferencije biće gradska vlada Pekinga, Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija i Kinesko udruženje za nuaku i tehnologiju. 

Teme