Web Analytics
Predsednik Južne Koreje u poseti Ukrajini - BetaRS

Predsednik Južne Koreje u poseti Ukrajini

Svet | 15.07.2023 | access_time 15:40
Predsednik Južne Koreje u poseti Ukrajini
AP Photo/Jae C. Hong

Predsednik Južne Koreje Jun Suk Jeol stigao je danas u Ukrajinu, kako bi se sastao s predsednikom Volodimirom Zelenskim, saopšteno je iz predsedništva te države.

Jun je ove nedelje prisustvovao NATO samitu u Litvaniji i boravio u Poljskoj gde je razgovarao o pomoći Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije, javila je novinska agencija Jonhap.

Južnokorejski predsednik danas je posetio Buču i Irpin a u toku dana se očekuje njegov razgovor sa Zelenskim.

Američki saveznik i sve veći izvoznik oružja, Južna Koreja se suočila sa ponovnim pritiskom da dostavi oružje Ukrajini, čemu se Jeolova administracija odupirala u korist humanitarne i finansijske pomoći, oprezna zbog uticaja Rusije na Severnu Koreju.

Zelenski se zahvalio predsedniku Južne Koreje na poseti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio je danas svom južnokorejskom kolegi Jun Suk Jeolu na njegovoj prvoj poseti Ukrajini.

"Danas smo, tokom ove prve posete predsednika Južne Koreje Ukrajini, razgovarali o svemu što je važno da ljudi vode normalan i bezbedan život", rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik se zahvalio južnokorejskom kolegi na "sadržajnim razgovorima i snažnoj podršci".

Jun je danas u Ukrajinu, kako bi se sastao sa Zelenskim, saopšteno je iz predsedništva te države.

On je ove nedelje prisustvovao NATO samitu u Litvaniji i boravio u Poljskoj gde je razgovarao o pomoći Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika