Web Analytics
Erdogan smatra da Putin ipak želi sporazum o ukrajinskim žitaricama - BetaRS

Erdogan smatra da Putin ipak želi sporazum o ukrajinskim žitaricama

Ekonomija | 17.07.2023 | access_time 14:35
Erdogan smatra da Putin ipak želi sporazum o ukrajinskim žitaricama

 Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da smatra da ruski predsedik Vladimir Putin želi da se "nastavi sporazum o ukrajinskim žitaricama" uprkos poslednjim objavama Moskve.

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov je rekao da je danas sporazum potpisan u julu 2022. u Istanbulu sa Rusijom i Ukrajinom, "de fakto je završen" i neće biti produžen jer njegov deo koji se tiče Moskve nije ispunjen. Peskov je međutim rekao da će se "Rusija vratiti sporazumu, čim bude ispunjen deo (sporazuma) koji se tiče Rusije" - da se omogući njen izvoz hrane i đubriva.

"Mislim da uprkos današnjem saopštenju, moj prijatelj gospodin Putin želi da nastavi humanitarni sporazum" koji dozvoljava izvoz žitarica iz Ukrajine preko Crnog mora, a koji ističe danas u ponoć.ž

"Moj ministar spoljnih poslova mora da razgovara telefonom (sa ruskim ministrom) i razgovaraću sa gospodinom Putinom čim se vratim", rekao je Erdogan novinarima pred putovanje za Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Katar.

On je ponovio da će se sa ruskim predsednikom sastati "u avgustu" u Turskoj i "imaćemo priliku da ponovo razgovaramo o svim ovim pitanjima".

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT