Web Analytics
Nevreme stiglo u Srbiju, Sombor prvi na udaru - BetaRS

Nevreme stiglo u Srbiju, Sombor prvi na udaru

Društvo | 21.07.2023 | access_time 20:30
Nevreme stiglo u Srbiju, Sombor prvi na udaru
FOTO: DRAGAN GOJIC

Jaka kiša, praćena grmljavinom i olujnim vetrom stigla je u Srbiju, a prvi na udaru je Sombor, gde je jak vetar oko 19.00 sati obarao drveće.

Kako je javila RTS, kiša sa grmljavinom počela je i u Subotici.

U Srbiju stigla oblačnost, koja se premešta iz Slavonije na istok, noseći sa sobom pljuskove, grmljavinu i kratkotrajno jak, olujni vetar.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao hitno upozorenje na jako grmljavinsko nevreme koje je oko 19.00 sati zahvatilo severozapad Vojvodine.

RHMZ na svom sajtu navodi da će se u naredna dva sata nevreme proširiti na veći deo pokrajine uslovljavajući veoma intenzivne pljuskove, jaku grmljavinu, jak i olujni vetar, kao i lokalnu pojavu grada.

Upozorenje na jako grmljavinsko nevreme za područje Vojvodine važi od 18.58 do 21.20 sati.

Na širem području Beograda prva grmljavina se čula oko 20.00 sati.

MUP je ranije danas građane upozorio na opasnost od jakih vetrova, jakih i obilnih padavina, udara groma i mogućeg grada i apelovao na sve da se pridržavaju propisanih mera, u zavisnosti od toga da li se nalaze u zatvorenom ili na otvorenom prostoru.

Jako olujno nevreme pogodilo Novi Sad

Jako olujno nevreme je pogodilo večeras Novi Sad.

Kao i pre dva dana, olujni vetar je lomio drveće i rušio stubove. Jedno drvo je palo na trafiku u blizini i u toku je izvlačenje radnice koja se nalazila u trafici. Vetar je nosio i krovove pa je tako odneo krov novosadskoj sajma i oštetio krovove na dve škole koje se nalaze u blizini.

Na području celog Novog Sada nema vode jer je gradska fabrika vode u kvaru.

Struja povremeno nestaje u pojedinim delovima grada.

Teme