Web Analytics
Mirotić odustao od dolaska u Partizan zbog pretnji - BetaRS

Mirotić odustao od dolaska u Partizan zbog pretnji

Kosarka | Izvor: Beta | 22.07.2023 | access_time 14:15
Mirotić odustao od dolaska u Partizan zbog pretnji
Španski košarkaš Nikola Mirotić rekao je danas da je odustao od prelaska u Partizan zbog pretnji koje je dobio i jer ne želi da izlaže porodicu neprijatnostima i učestvuje u lošoj atmosferi koja je napravljena.

Mirotić se oglasio povodom navoda da će preći u Partizan, ali i pretnji koje je dobio da ne potpiše za taj beogradski klub. On nije naveo ko mu je pretio.

On je već bio postigao dogovor sa Partizanom, čekalo se da raskine ugovor sa Barselonom, ali je nakon toga ipak odlučio da i pored velike želje da igra za srpski klub, ne želi da učestvuje u lošoj atmosferi koja je napravljena.

Mirotić je u objavi na Instagramu rekao da je "ceo život posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svemu i da je to trnovit put koji zahteva posvećenost i predanost". On je rekao da je košarka deo njegovog života, da želi da nastavi da napreduje, da se razvija i raduje igri, zajedno sa porodicom.

"Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli", naveo je on.

"Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u Partizanu, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima", dodao je.

Mirotić je napomenuo da nijedna pretnja nije došla iz Crvene zvezde, sa kojom, kako je rekao, "uvek ima dobru komunikaciju i punu poštovanja".

"Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem Partizanu na ukazanom poverenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije", rekao je Mirotić.

Prethodne četiri sezone 32-godišnji košarkaš je nastupao za Barselonu. Prošle sezone je u Evroligi prosečno beležio 15,4 poena, 4,3 skoka, 1,2 asistencije i jednu ukradenu loptu po meču.

Mirotić je pored Barselone nastupao i za Real Madrid, kao i NBA klubove Čikago Bulse, Nju Orleans Pelikanse i Milvoki Bakse.

Teme