Web Analytics
Ponovo nevreme širom Srbije - BetaRS

Ponovo nevreme širom Srbije

Društvo | 22.07.2023 | access_time 22:55
Ponovo nevreme širom Srbije
FOTO: ANA SLOVIC

Oluja, zbog koje je Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ) izdao više hitnih upozorenja tokom dana i večeri, zahvatila je zapadne i jugozapadne delove Srbije, a u više opština padao je grad koji je naneo štete poljoprivrednim usevima.

Kako je javila RTS, grad je večeras načinio štetu u opštini Požega, gde je najviše stradalo selo Roge, u kojem su popadali crepovi sa gotovo svih kuća.

Кratkotrajni grad i jak olujni vetar koji su popodne zahvatili Кraljevo naneli su veliku štetu na imovini građana, najviše u selima Adrani, Šumarice, Mrsać, Sirča, Oplanići, odnosno sela uz Zapadnu Moravu, kao i prigradskim naseljima Jarčujak, Grdica, Higijenski zavod.

Polomljeni su crepovi, prozori, klima-uređaji, oštećena limarija i stakla na većem broju vozila, a stradale su poljoprivredne kulture i drveće.

Nevreme je u popodnevnim satima zahvatilo i Niš, gde je uz kišu padao i grad veličine lešnika.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak nevremena u Ugljarevu kod Trstenika gde se vidi da je padao grad veličine jajeta.

Jako olujno nevreme praćeno gradom nešto posle 16.00 sati zahvatilo je teritoriju grada Čačka, a najviše kablarska sela, ali i sela u podnožju planine Jelice - Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablače, Trnava, a krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima.

Zbog grmljavine i usled najavljenih vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je od 21.00 sat na snazi zabrana snabdevanja aviona gorivom, u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbednosnoj proceduri, saopšteno je večeras sa Aerodroma "Nikola Tesla".

Teme