Web Analytics
Dveri: EPS danima ne popravlja kvar u Telepu u Novom Sadu - BetaRS

Dveri: EPS danima ne popravlja kvar u Telepu u Novom Sadu

Ekonomija | Izvor: Beta | 24.07.2023 | access_time 10:35
Dveri: EPS danima ne popravlja kvar u Telepu u Novom Sadu
Elementarne nepogode, koje su pogodile Novi Sad pokazale su na delu nesposobnost Elektroprivrede Srbije (EPS) da brzo otkloni kvarove, izazvane olujnim vetrom i grmljavinom u delu grada Telep, saopštio je danas Srpski pokret Dveri.

Taj deo grada je, kako je navedeno, već peti dan bez struje i to bez ikakvog objašnjenja nadležnih, kao da je "apsolutna periferija, koju su zaboravile institucije".

"Nakon prijave EPS-u da se na stubu ispred kuće, u uluci Bogdana Šuputa broj 4, pokidala žica dalekovoda, koja je pala na pešačku stazu i pretila da ugrozi živote prolaznika, struja u celoj ulici je isključena, kabal i dalje visi, a građani već danima nemaju struju", navedno je u saopštenju.

Dodaje se da se, na brojeve telefona za prijavu kvarova, koji su objavljeni u medijima, niko ne javlja ili, kada se neko i javi, ne može da pruži bilo kakvu informaciju, jer je nestručan.

U vreme bombardovanja 1999. godine tadašnje ekipe Elektrovojvodine su, kako je navedeno, u nemogućim uslovima u rekordnom roku otklanjale kvarove, a sada u mirnodopsko vreme, na otklanjanje kvarova se čeka danima.

"Građanima se kvari hrana po zamrzivačima, a teškim bolesnicima ne rade pomoćna sredstva za olakšavanje bolesti", navele su Dveri i pozvale nadležne da pod hitno stavi pod kontrolu rad EPS-a u Novom Sadu.

Teme