Web Analytics
Kovačević (Nova D2SP): Nebriga države za poljoprivrednike, problemi ogoljeni - BetaRS

Kovačević (Nova D2SP): Nebriga države za poljoprivrednike, problemi ogoljeni

Ekonomija | Izvor: Beta | 24.07.2023 | access_time 12:35
Kovačević (Nova D2SP): Nebriga države za poljoprivrednike, problemi ogoljeni
Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da država nema potencijal da zaštiti građane i nadoknadi štetu od svinjske kuge i nevremena koje je zahvatilo najplodnije delove Srbije, naročito Bačku i Srem.

"Pošto smo kao država do guše u kreditima i u paranoji na koji način da te kredite po dospeću razvodni da nam teret vraćanja ne bude tako težak, a sad ne biramo da to uradimo i po znatno skupljim cenama kapitala, pitam se koliko poljoprivrednici mogu uopšte da računaju na svoju državu", naveo je Kovačević u saopštenju.

Istakao je da je neizvesna pomoć države onima kojima je to i najpotrebnije jer se vlast ne ponaša kao savestan domaćin, a državni dug po osnovu kredita je 40 milijardi evra, plus obaveze po bilateralnim a neobjavljenim ugovorima.

"Pomoć je najpotrebnija stočarima jer im je država usled neznanja potpuno rasturila interese ka odgajanju domaćih životinja, a dodatno ih je pogodila svinjske kuga. I ratarima je potrebna pomoć jer su u nevremenu pretrpeli veliki štetu", kazao je Kovačević.

Predsednik Nove D2SP smatra da se nije "otvorilo nebo problema nad Srbijom" nego su vanredne okolnosti "ogolile probleme". 

"Zato je Srbiji potrebna nova vlast u kojoj će biti iskusni ljudi", poručio je Kovačević.

Teme