Web Analytics
Vaterpolisti Srbije u polufinalu SP pobedom protiv Italije posle peteraca - BetaRS

Vaterpolisti Srbije u polufinalu SP pobedom protiv Italije posle peteraca

Vaterpolo | Izvor: Beta | 25.07.2023 | access_time 11:00
Vaterpolisti Srbije u polufinalu SP pobedom protiv Italije posle peteraca
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetskog prvenstva u Fukuoki, pošto je u četvrtfinalu posle peteraca pobedila Italiju sa 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2, 3:4).

Regularni deo utakmice završen je nerešeno 11:11, a golman Branislav Mitrović odbranio je dva peterca i Srbija se plasirala među četiri najbolje ekipe.

U ekipi Srbije najefikasniji je bio Strahinja Rašović sa četiri gola, a Nikola Jakšić postigao je dva.

Italiju je predvodio Frančesko di Fulvio sa tri pogotka.

Srbija je povela sa 2:0, ali su Italijani uspeli da preokrenu na 3:2, a zatim i na 4:3. Posle toga dva gola vezao je Strahinja Rašović za izjednačenje, a potom je promašio peterac za vođstvo.

Italija je povela sa 6:5 golom Nikolasa Prešutija i posle toga igralo se gol za gol. Italijanski tim je vodio, a Srbija je uspevala da izjednači i u poslednju deonicu ušlo se nerešenim rezultatom 9:9.

Italija je povela golom Frančeska di Fulvija, a srpski tim je izjednačio pogotkom Rašovića. Ponovo je Di Fulvio bio strelac za vođstvo 11:10, a srpski tim je 48 sekundi pre kraja izjednačio golom Nemanje Ubovića.

Ekipe do kraja nisu uspele da iskoriste po napad i pobednika su odlučili peterci.

Golove za Srbiju postigli su Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Nikola Jakšić i Strahinja Rašović, dok je u drugoj seriji neprecizan bio Marko Radulović.

U ekipi Italije strelci su bili Andrea Fondeli, Frančesko di Fulvio i Nikolas Prešuti, a srpski golman odbranio je šuteve Edoarda di Some i Luke Damontea u drugoj i poslednjoj seriji.

Srbija će u četvrtak u polufinalu igrati protiv Grčke, koja je u četvrtfinalu pobedila Crnu Grou sa 10:9 (2:1, 4:3, 1:3, 3:2).

U četvrtfinalu igraju još Mađarska - SAD i Španija - Francuska.

Teme