Web Analytics
Projekat mladih glumaca premijerno u Teatrijumu - BetaRS

Projekat mladih glumaca premijerno u Teatrijumu

Pozorište | 26.07.2023 | access_time 11:15
 Projekat mladih glumaca premijerno u Teatrijumu

Treća sezona pozorišta Teatrijum, u dvorištu Rektorata Univerziteta u Beogradu, i ovog leta donosi bogat program, a medju predstavama je i autorski projekat mladih glumaca pod nazivom „Trg ratnika“.

Teodora Gačić i Svetozar Babić su ujedno autori i glumci u ovoj predstavi koja je premijerno izvedena 17. jula u Kapetan-Mišinom zdanju.




"Mi smo se osmelili da postavimo komad u kojem su glavni akteri dvoje dece koja se nalaze u vihoru rata. Interesantno je što se pored njih dvoje u komadu pojavljuje sijaset drugih likova koje mi igramo upravo iz vizure te dece", rekla je Teodora.

Teodora dodaje da će svi koji su propustili premijeru, moći da „Trg ratnika“ pogledaju 25. avgusta na istom mestu, u Teatrijumu.

"Kada su pozorišta prestala sa radom tokom leta, publika koja voli scenski izražaj, ima prilike da ovde u Kapetan Mišinom zdanju gleda raznolike projekte, pa eto i naš."

Svetozar Babić objašnjava da predstava govori o ratnim okolnostima ali iz perspektive dece.

"Igramo decu koja pričaju svoju priču kako se zatiču u ratu, kako iz njega beže. To pričamo publici i dok pričamo tu priču, paralelno igramo po pet-šest likova. Mislim da je jako interesantna predstava za publiku i veoma je aktuelna danas", kaže Svetozar.

Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je 2021. godine na inicijativu dramskih umetnika Tihomira Stanića i Vladana Gajovića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan-Mišinog zdanja, i gradske opštine Stari Grad.

Čuveno zdanje je tako i ovog leta prostor stvaralaštva za brojne renomirane pozorišne umetnike, studente umetničkih fakulteta i nezavisne pozorišne trupe.

Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG)

Teme