Web Analytics
Ministarstvo poziva pripadnike nacionalnih manjina da se prijave na konkurs za policajce - BetaRS

Ministarstvo poziva pripadnike nacionalnih manjina da se prijave na konkurs za policajce

Društvo | 28.07.2023 | access_time 16:35
Ministarstvo poziva pripadnike nacionalnih manjina da se prijave na konkurs za policajce
prt.scr youtube
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvalo je danas pripadnike nacionalnih manjina u Srbiji da se prijave na konkurs za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici.

Iz ministarstva su naveli da je Srbija "država svih njenih građana" i da je "posebno važno da u svim javnim službama, a time i u policiji, zastupljenost pripadnika nacionalnih zajednica odražava nacionalnu strukturu stanovništva tog područja".

"Ukoliko se etnički sastav pojedinih područja policijskih uprava podudara sa spektrom zastupljenosti pojedinih etničkih grupa, policija može efikasnije i temeljitije, u neposrednoj saradnji sa građanima, obavljati poslove iz svoje nadležnosti", stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da se time povećava poverenje građana u policiju, "učvršćuje se tolerancija, obezbeđuju uslovi za lakše održavanje javnog reda i mira, i u značajnoj meri doprinosi otklanjanju predrasuda, diskriminacije i motiva za nepoverenje u policajce".

Zainteresovani koji ispunjavaju uslove za upis, mogu se prijaviti na konkurs do 11. avgusta u policijskim stanicama u mestu prebivališta.

Uslovi konkursa objavljeni su na sajtu MUP-a www.mup.gov.rs i na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Teme