Web Analytics
Britanska kompanija DS Smith preuzima fabriku ambalaže Bosis u Srbiji - BetaRS

Britanska kompanija DS Smith preuzima fabriku ambalaže Bosis u Srbiji

Životna sredina | Izvor: Beta | 01.08.2023 | access_time 12:55
Britanska kompanija DS Smith preuzima fabriku ambalaže Bosis u Srbiji
Britanska multinacionalna kompanija DS Smith saopštila je danas da je zaključila ugovor o preuzimanju društva za proizvodnju ambalaže Bosis u Srbiji.

To preuzimanje dopunjuje postojeće poslove DS Smith-a u vezi sa proizvodnjom ambalaže u Istočnoj Evropi, navedeno je u saopštenju, kao i da je Bosis pogodan za strategiju ove kompanije koja se fokusira na klijente sa potrebama robe široke potrošnje.

Preuzimanje će biti sprovedeno sticanjem udela valjevskom Bosisu i očekuje se da će biti završeno u drugoj polovini poslovne godine DS Smith-a.

Izvršni direktor DS Smith Majls Roberts izavio je da iz kompanije primećuju značajan rast potražnje za održivom ambalažom i zamenom plastike u Istočnoj Evropi, a posebno u Srbiji.

"Ova nova investicija će podržati našu srednjoročnu i dugoročnu strategiju kao i ambicije rasta širom DS Smith istočnog regiona", rekao je generalni direktor DS Smith-a za Istočnu Evropu Rajner Šlatman.

On je istakao da će ovim proširenjem bolje moći da pružaju podršku klijentima u ciljevima zaštite životne sredine.

Zamena plastike je ključna oblast za DS Smith, a poslovanje je nedavno dostiglo prekretnicu od preko 762 miliona jedinica zamenjene plastike od marta 2020. godine, piše u saopštenju.

Posle preuzimanja Bosis-a, DS Smith će imati ukupno 20 fabrika i više od 7.000 zaposlenih u Istočnoj Evropi.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina