Web Analytics
Supermesec - BetaRS

Supermesec

Svet | 02.08.2023 | access_time 10:25
Supermesec

Supermesec se uzdiže iznad jezera Šverin u Šverinu, Nemačka, utorak, Aug. 1, 2023. Mesec deluje nešto svetlije i veće od normalnog pošto je bliži nego obično Zemlji, udaljenoj samo 222.159 milja (357.530 kilometara) i tako oznaka supermeseca. (Jens Buettner/dpa via AP)

Supermesec
 Supermesec se uzdiže iza statue anđela fiksiranog na vrhu Aleksandrove kolone na Trgu palate u Sankt Peterburgu u Rusiji, utorak, Aug. 1, 2023. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)


Supermesec
 Mesec se uzdiže kroz oblake iznad obrisa donjeg Menhetna kao što se vidi iz Zapadne Pomorandže, N.J., utorak, Aug. 1, 2023. Prvi od dva supermeseca u avgustu krasio je nebo u utorak. Supermesec je široko definisan kao pun Mesec koji je bliži Zemlji nego što je normalno. To čini da izgleda malo svetlije i veće na nebu. (AP Photo/Seth Wenig)


Supermesec
 Pun Mesec prolazi iza osvetljenih prozora njujorškog nebodera, utorak uveče, Aug. 1, 2013. Ovo je prvi od dva supermeseca u avgustu. Supermesec je široko definisan kao pun Mesec koji je bliži Zemlji čineći da izgleda veći od normalnog. (AP Photo/J. David Ake)


Supermesec
 Antena je silueta supermeseca u usponu u Karakasu, Venecuela, utorak, Aug. 1, 2023. (AP Photo/Ariana Cubillos)


Supermesec
 Supermesec se uzdiže iznad West End Tower-a na Univerzitetu Vanderbilt, utorak, Aug. 1, 2023 u Nešvilu, Tenn. Sturgeon mesec je drugi od četiri supermeseca koji će se pojaviti 2023. godine. (AP Photo/George Walker IV)


Supermesec
 Supermesec se uzdiže u utorak, Aug. 1, 2023, u Nešvilu, Tenn. Sturgeon mesec je drugi od četiri supermeseca koji će se pojaviti 2023. godine. (AP Photo/George Walker IV)


Teme