Web Analytics
Kineska narodna banka obećala dalju podršku privatnim preduzećima - BetaRS

Kineska narodna banka obećala dalju podršku privatnim preduzećima

Ekonomija | Izvor: Beta | 04.08.2023 | access_time 09:20
Kineska narodna banka obećala dalju podršku privatnim preduzećima
Narodna banka Kine (NBK) obećala je da će povećati finansijsku podršku privatnim preduzećima u zemlji.

"Narodna banka će ojačati koordinaciju između finansijske, fiskalne i industrijske politike i voditi više finansijskih sredstava u privatnu ekonomiju", rekao je Pan Gungšeng, guverner banke, na simpozijumu održanom u četvrtak o unapređivanju finansijske podrške privatnim preduzećima, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

"Finansijski sektor je dužan da podrži razvoj privatnih preduzeća, jer je privatna ekonomija važan ishod razvoja socijalističke tržišne ekonomije, kao i ključna snaga za promovisanje ekonomskog i socijalnog razvoja", rekao je Pan.

Guverner centralne banke Kine dodao je rekao da će razmere instrumenata za podršku privatnim preduzećima u finansiranju duga biti proširene, kao i da će se raditi na jačanju podrške finansijskom tržištu za privatna preduzeća.

On je pozvao finansijske institucije da stvore povoljno okruženje za razvoj privatnih preduzeća, unaprede svoju spremnost, kapacitet i održivost u smislu uzimanja kredita i pruže im pouzdane, efikasne i pogodne finansijske usluge.

Pan je takođe obećao da će precizno sprovesti različitu stambenu kreditnu politiku, zadovoljiti razumne finansijske potrebe privatnih preduzeća za nekretnine i promovisati zdrav razvoj sektora nekretnina, navodi CMG.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT