Web Analytics
Tepić od tužilaštva traži informacije o slučaju 'nameštanja tendera' turskoj kompaniji Kentkart - BetaRS

Tepić od tužilaštva traži informacije o slučaju 'nameštanja tendera' turskoj kompaniji Kentkart

Politika | 04.08.2023 | access_time 12:00
Tepić od tužilaštva traži informacije o slučaju 'nameštanja tendera' turskoj kompaniji Kentkart
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić zatražila je danas od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu informacije o kako je navela, predmetu nameštanja tendera kompaniji Kentkart od strane šefa kabineta gradonačelnika Aleksandra Šapića, Nenada Milanovića.

Tepić je podsetila da se 11. aprila u javnosti pojavio audio snimak do kojeg je došao BIRN i na kojem se čuje kako Milanović nudi predstavnicima turske kompanije Kentkart da im namesti tender za novi posao posle čega je Više javno tužilaštvo saopštilo da je formiralo predmet i da ispituje čitav slučaj.

"Dokle se stiglo u istražnom postupku s obzirom na to da su na snimku identifikovana lica koja su potvrdila da su učesnici razgovora te nema nikakve dileme da se razgovor dogodio i da su već identifikovana sva lica koji u njemu učestvuju, da li su se Grad Beograd i gradonačelnik Šapić odazvali i sarađuju sa Višim javnim tužilaštvom u ovom predmetu, da li je Više javno tužilaštvo posle četiri meseca od formiranja predmeta podiglo optužnicu, a ako jeste ko je njome obuhvaćen i za koja krivična dela", upitala je Tepić.

Od tužilaštva je zatražila i informacije šta se dešava sa krivičnom prijavom koju je Šapić podneo protiv Milanovića i da li je tužiteljka Tatjana Mitrović i dalje postupajuća u tom predmetu.

Teme