Web Analytics
Trener Vojvodine traži od igrača dobar pristup utakmici protiv Partizana - BetaRS

Trener Vojvodine traži od igrača dobar pristup utakmici protiv Partizana

Fudbal | Izvor: Beta | 04.08.2023 | access_time 15:05
Trener Vojvodine traži od igrača dobar pristup utakmici protiv Partizana
Trener Vojvodine Radoslav Batak rekao je danas da je utakmica protiv Partizana došla u delikatnom trenutku, posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu konferencija, ali da njegova ekipa mora da ima pravi pristup i da tako uspeh neće izostati.

"Utakmica sa Partizanom došla je u delikatnom trenutku, međutim, od dolaska u februaru imali smo i težak raspored i teške utakmice i plej-of. Ali, nakon ovog meča, ubeđen sam da ako ponovimo igre iz prvog poluvremena sa APOEL-om, imamo razloga za uspeh", rekao je Batak, preneo je sajt Vojvodine.

Fudbaleri Vojvodine igraju u nedelju od 19 časova na svom terenu protiv Partizana, utakmicu drugog kola Super lige Srbije. Novosađani su sinoć eliminisani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija porazom od kiparskog APOEL-a 1:2. U prvom meču na Kipru domaći su takođe pobedili sa 2:1.

Govoreći o Partizanu, Batak je rekao da se ekipa pojačala u odnosu na prošlu sezonu i da je uz postojeći kadar, sada kvalitetnija.

"Ali, ako budemo ušli kao juče u prvom poluvremenu, energetski, verujem da imamo razloga za optimizam. Malbašić se vratio posle povrede i dobro je odigrao protiv APOEL-a. U klubu vlada odlična atmosfera, prepoznato je da smo kao ekipa dali maksimum i igrali protiv ozbiljne ekipe, koja je ne tako davno izbacila i Partizan i Crvenu zvezdu iz Evrope. Ako ponovimo pristup, imamo mnogo razloga da verujemo u pobedu", naveo je.

On je rekao da u sastavu ima 24 podjednako kvalitetna igrača, ali da će morati da promeni nekolicinu.

"Zukić i Milosavljević su pretrčali mnogo i pokazali da mogu mnogo da nam pruže. Zukić nam je zaista motor ekipe i pokazao je opet koliko nam znači. Ipak, iako neki igrači misle da mogu, moramo energetski da budemo potpuno spremni i videćemo na kojim pozicijama će nam biti potrebno osveženje", dodao je trener Vojvodine.

Batak je rekao da je ekipa "imala pehove i da je primala golove iz nespretnih okolnosti", kao i da je na sastanku sa igračima rečeno da Vojvodina treba da igra "sa željom, a ne pod moranjem" i da takav pristup očekuje u nedelju.

"Protiv Crvene zvezde smo sami sebi dali gol, juče je sudija svirao penal, a prethodno je njihov igrač igrao rukom, ali da ne ispadne da tražimo alibi. Pritisak je veliki, ali takmičarski. Ja sam i igračima na sastanku pre APOEL-a rekao da pristup bude pravi, da igramo ofanzivno, dinamično i kvalitetno i podvukao sam da će se i posle toga igrati fudbal", naveo je on.

Batak je istakao težak raspored ekipe, ali i da veruje da ekipa to može da prebrodi.

"Da li je bolje ili nije, videćemo. APOEL, Crvena zvezda, APOEL, pa Partizan, na nama je da to prebrodimo. Mi posle toga treba da uđemo u seriju, ali to su samo na papiru lake utakmice, na terenu se dobijaju utakmice. Mi posle toga imamo Kruševac, pa Radnički u Novom Sadu, ali da ne gledamo mnogo u budućnost, predstojeći derbi nam je mnogo bitan", rekao je Batak.

Vojvodina je bez bodova posle prvog kola i poraza od Crvene zvezde 0:5, a Partizan ima bod, osvojen u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, 3:3.

Teme