Web Analytics
U Beogradu danas 14. protest Srbija protiv nasilja, najavljena blokada mosta Gazela - BetaRS

U Beogradu danas 14. protest Srbija protiv nasilja, najavljena blokada mosta Gazela

Politika | 05.08.2023 | access_time 09:55
U Beogradu danas 14. protest Srbija protiv nasilja, najavljena blokada mosta Gazela
Foto: Beta/Printscreen
 Ispred Skupštine Srbije danas će u 19 časova početi 14. po redu protest "Srbija protiv nasilja", a prema najavama organizatora građani će se zatim šetati do Gazele.

Kako je najavljeno, na Gazeli će se već od 18 časova nalaziti aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije, koji su najavili blokadu tog mosta, kao i autoputa koji prolazi kroz Beograd, zbog usvajanja Zakona o planiranju i izgradnji.

Među zahtevima protesta koji su istaknuti nakon njegovog prvog održavanja u maju, posle dva masovna ubistva u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 20 osoba, nalaze se smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Učesnici protesta, čiji su tehnički organizatori stranke iz dela proevropske opozicije, traže i smenu svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi uz obrazloženje da "promovišu nasilje", kao i smenu rukovodstva Radio televizije Srbije.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Kosarka

Zelena Srbija

IT