Web Analytics
Popadalo drveće, poplavljene neke ulice, leteli krovovi u Beogradu - BetaRS

Popadalo drveće, poplavljene neke ulice, leteli krovovi u Beogradu

Društvo | 05.08.2023 | access_time 14:45
Popadalo drveće, poplavljene neke ulice, leteli krovovi u Beogradu
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Jak pljusak i olujni vetar uz nešto grada su u subotu popodne obarali drveće u Beogradu, a neke ulice su bile poplavljene.

U naselju Mirijevu je na parkirane automobile pao krov s jedne zgrade, a ima snimaka krova koji je sa zgrade odleteo na Vračaru.

Bandera je pala preko tramvajskih šina u Novom Beogradu, a vetar je u Zemunu ulicom nosio kontejnere za smeće.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio u "Crvenom meteo-alarmu" da će večeras i tokom noći u Srbiji biti "veoma nestabilno" vreme s obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

U delovima Beograda se očekuje mnogo kiše, i više od 50 milimetara, upozorava RHMZ.


U Beogradu zatvoren prilaz Pupinovom mostu preko Dunava, vozila u vodi

 Policija je u beogradskoj opštini Zemun danas zatvorila za saobraćaj prilaz Pupinovom mostu preko Dunava iz pravca Kvantaške pijace zbog velike količine vode na kolovozu pred mostom.

Televizija N1 kaže da je na skretanju za zemunsko naselje Plavi horizonti popodne dubina vode koje i dalje ima, dostizala čak dva metra, i da je tu zaglavljeno nekoliko vozila.

Jak pljusak i olujni vetar uz nešto grada su u subotu popodne obarali drveće i krovove u Beogradu, a neke ulice su bile poplavljene.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio u "Crvenom meteo-alarmu" da će večeras i tokom noći u Srbiji biti "veoma nestabilno" vreme s obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom, a u delovima Beograda se očekuje mnogo kiše, i više od 50 milimetara.



Nevreme sa gradom pogodilo Beograd


Nevreme sa gradom pogodilo je nešto posle 14 časova Beograd, a na centralnim gradskim ulicama formirali su se i potoci vode.

Nevreme sa gradom bilo je praćeno snažnim vetrom i pljuskom, kao i znatnim padom temperature.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je ranije da će vreme u Srbiji danas biti veoma nestabilno, s kišom, jakim ljuskovima, grmljavinom i ponegde sa gradom, posebno u popodnevnim i večernjim časovima.



Kako su naveli, očekuje od 20 do 40 milimetara padavina, lokalno i do 70 milimetara, kao i pad temperature za oko pet do osam stepeni.

Trenutna temperatura u većini mesta u Srbiji, kako se navodi na sajtu RHMZ, je između 26 do 32 stepena.

Teme