Web Analytics
Apel Narodne stranke da se 'ne srlja u raskol' - BetaRS

Apel Narodne stranke da se 'ne srlja u raskol'

Politika | 05.08.2023 | access_time 19:30
Apel Narodne stranke da se 'ne srlja u raskol'

Narodna stranka je danas saopštila da "upućuje poslednji apel svim saborcima koji razmišljaju o podelama, da ne srljaju u raskol i da ne cepaju stranku".

U saopštenju piše da "podele u Narodnoj stranci mogu biti u interesu isključivo režima Aleksandra Vučića i organizacija koje se predstavljaju kao opozicija, a sklopile su pakt sa režimom".

Narodna stranka ukazuje da je od njenog osnivanja njena "najveća snaga bila u očuvanju sloge i zajedništva uprkos svim napadima koje je trpela, kao i čvrstoj veri u uspostavljanje demokratske pravne države koja odlučno štiti svoje nacionalne interese".

U saopštenju se ističe da će na Izbornoj skupštini Narodne stranke 22. oktobra "u demokratskoj atmosferi i uz poštovanje svakog mišljenja, članovi stranke imati priliku da slobodno i transparentno izaberu tim koji će voditi stranku" ubuduće.

Dodaje se da je "u Narodnoj stranci uvek bilo poštovano pravo na drugačiji stav u odnosu na većinu ili stranačko rukovodstvo. Tako će i ostati".

"Potrebni su nam mudrost i jedinstvo kako bismo očuvali jedinu istinski demokratsku i nacionalnu opciju na srpskoj političkoj sceni. Ne postoji nijedan racionalan razlog za podele među nama, ako hoćemo da budemo odgovorni prema našim članovima i prema svim građanima Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Teme