Web Analytics
Poslanica Kalajdžić: Kada je poslednji put vršena inspekcijska kontrola u fabrici čipsa u Čačku - BetaRS

Poslanica Kalajdžić: Kada je poslednji put vršena inspekcijska kontrola u fabrici čipsa u Čačku

Politika | 07.08.2023 | access_time 13:50
Poslanica Kalajdžić: Kada je poslednji put vršena inspekcijska kontrola u fabrici čipsa u Čačku
Foto: Beta/Printscreen

Poslanica Zajedno Jelena Kalajdžić postavila je danas poslaničko pitanje ministarki poljoprivrede Jeleni Tanasković kada je poslednji put i u kom vremenskom intervalu vršena inspekcijska kontrola u čačanskoj fabrici čipsa "Chipsy way doo", kao i kojom metodologijom se vrši uzorkovanje čipseva u toj fabrici.

Ona je dodala da neko iz Ministarstva poljoprivrede mora da snosi odgovornost zbog prisustva, u nedozvoljenoj količini, kancerogenog akrilamida koji je pronađen u čipsu na granici sa Hrvatskom, prilikom njegovog izvoza.

"Poljoprivredne inspekcije su dužne da rade svoj posao i ovakva greška je nedopustiva. Dužnost poljoprivredne inspekcije jeste da sprovodi mere i kontroliše poljoprivredne, ali isto tako i prehrambene proizvode, kako na domaćem tržištu, tako i proizvode koji su namenjeni za izvoz", rekla je Kalajdžić.

Zaključila je da poljoprivredne inspekcije, koje su pod kontrolom Ministarstva poljoprivrede ne rade dovoljno dobro svoj posao kada je bezbednost hrane u pitanju, i da moraju postojati jače redovne kontrole, kako do ovakvih stvari ne bi dolazilo.

Teme