Web Analytics
Delić: Verujem da će Narodni pokret Srbije biti centar okupljanja opozicionog bloka - BetaRS

Delić: Verujem da će Narodni pokret Srbije biti centar okupljanja opozicionog bloka

Politika | 07.08.2023 | access_time 16:35
Delić: Verujem da će Narodni pokret Srbije biti centar okupljanja opozicionog bloka

Narodni pokret Srbije (NPS) će biti pokret po meri naroda, centar okupljanja i udruživanja opozicije i "antipod" svemu što nam se danas dogadja u Srbiji, izjavio je za Betu dojučerašnji predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu Predrag Delić.

Kragujevački odbor Narodne stranke je među odborima koji su podržali Miroslava Aleksića i osnivanje Narodnog pokreta Srbije.

"To smo učinili, pre svega, zbog previranja u stranci, smene predsednika Izvršnog odbora, predsednika omladine, predsednika odbora za Kosovo i Metohiju. To je možda dozvoljeno statutom, ali nije demokratski, to je prekrajanje volje članova", rekao je Delić.

Najveći deo kragujevačkog odbora je, rekao je Delić, odlučio da napusti Narodnu stranku i podržao Aleksića i osnivanje Narodnog pokreta Srbije, od kojeg imaju velika očekivanja.

"U narednom periodu nas očekuje prikupljanje 10.000 potpisa i formiranje stranačkih struktura. Cilj je da se neophodni potpisi skupe u što kraćem vremenskom periodu", kazao je Delić.

Miroslav Aleksić je juče dao ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci (NS), kao i na mesto šefa Poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije.

To su učinili i predstavnici, kako je juče rečeno u Topoli, još 106 odbora, kao i narodni poslanici Slavica Radovanović, Đorđe Stanković i Borislav Novaković.

Teme