Web Analytics
POKS: Predizborni marketing vlasti težak 12 milijardi evra kredita - BetaRS

POKS: Predizborni marketing vlasti težak 12 milijardi evra kredita

Politika | 09.08.2023 | access_time 11:30
POKS: Predizborni marketing vlasti težak 12 milijardi evra kredita
Foto: Stepanov/DS/BETA
Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) ocenio je danas kao "potpuni gubitak ekonomskog kompasa vlasti" jučerašnju najavu predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić o investiciji u Nacionalni stadion i slične druge projekte.

"U zemlji u kojoj više od polovine građana živi na ivici siromaštva, pustih sela bez stočnog fonda i sa prividom industrije, divljanjem cena namirnica, najaviti nova kreditna zaduženja od 12 milijardi evra je znak potpunog gubitka ikakve ekonomske logike, osim predizborno - marketinške", rekao je predsednik POКS Vojislav Mihailović, u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, dve milijarde evra iznose kreditna zaduženja samo za Nacionalni stadion i još nekoliko projekata koji ta ulaganja neće nikada vratiti.

"Odgovorna vlast uložila bi milijarde evra u razvoj poljoprivrede, unapređenje zdravstva i realan razvoj industrije i turizma, a ne u niz projekata koji se od automobila bez vozača, preko stadiona vrednog milijardu evra na kom će se igrati par utakmica godišnje, nikad neće isplatiti", naglasio je Mihailović.

On je naglasio da su "u sadašnjem trenutku ovi projekti besmisleni i neće služiti ničemu osim predizbornom slikanju vladajuće koalicije jer je očigledno da joj nije previsoka nijedna cena koju narod treba da plati da bi nastavila da vlada".

Teme