Web Analytics
Ministarstvo odbrane Srbije: Mediji pišu netačno o vojniku povredjenom na Pasuljanskim livadama - BetaRS

Ministarstvo odbrane Srbije: Mediji pišu netačno o vojniku povredjenom na Pasuljanskim livadama

Društvo | 09.08.2023 | access_time 20:55
Ministarstvo odbrane Srbije: Mediji pišu netačno o vojniku povredjenom na Pasuljanskim livadama
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da je dobro zdravstveno stanje razvodnika Aleksandra Anđelića, povređenog krajem jula na poligonu "Pasuljanske livade" i pozvalo medije da ga ne uznemiravaju.

Anđelić je bio najteže povređen od tri vojnika VS na čiji šator je oluja oborila drvo krajem jula, uoči pokaznog gađanja na poligonu kod Ćuprije. On se, prenelo je Ministarstvo, posle uspešnog bolničkog lečenja u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, uspešno oporavlja i njegovo zdravstveno stanje je dobro.

Ministarstvo je objavilo saopštenje zbog, kako je navelo, "neetičkog ponašanja pojedinih novinara koji su prethodnih dana putem društvenih mreža, telefonom i lično uznemiravali Anđelića".

Ministarstvo je saopštenjem pozvalo medije da se uzdrže od "netačnog i nedoslednog prenošenja" izjava rođaka Anđelića.

"Nepristojnom komunikacijom, iznošenjem neistina i tendencioznih komentara ne doprinosi se kvalitetnom informisanju javnosti", piše u saopštenju.

"Svesni smo da, pod maskom navodne brige za njegovo zdravstveno stanje, nažalost, stoji isključiva namera pojedinih medija da se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije optuže i stave u negativan kontekst", piše Ministarstvo.

Teme