Web Analytics
Jedna žena pokušala da prošvercuje ćerku u gepeku iz Grčke u Severnu Makedoniju - BetaRS

Jedna žena pokušala da prošvercuje ćerku u gepeku iz Grčke u Severnu Makedoniju

Region | 10.08.2023 | access_time 12:10
Jedna žena pokušala da prošvercuje ćerku u gepeku iz Grčke u Severnu Makedoniju
Državljanka Južnofričke Republike (57) uhvaćena je na graničnom prelazi "Medžitlija" kod Bitolja u pokušaju da kćerku (23) u prtljažniku automobila prebaci iz Grčke u Severnu Makedoniju, saopštili su carina i policija.

Kako se navodi u saopštenju Carinske uprave Severne Makedonije, carinici na graničnom prelazu "Medžitlija" sprečili su pokušaj ilegalnog prebacivanja neprijavljenog lica u zemlju kada je žena iz Južnoafričke Republike pokušala da prebaci svoju ćerku u gepeku iznajmljenog vozila makedonskih registarskih oznaka.

Precizira se da se u ponedeljak, 7. avgusta, na ulazu u Severnu Makedoniju na graničnom prelazu sa Grčkom u Bitolju prijavila državljanka Južnoafričke Republike inicijala C.L.R. (57), kao vozač iznajmljenog automobile i da je na pitanje carinika da li ima šta da prijavi za carinsku kontrolu odgovrila da nema.

"Carinik je posumnjao u tu izjavu i odlučio je da izvrši fizičku kontrolu vozila, nakon čega je u gepeku vozila zatekao neprijavljeno lice. Proverom putne isprave utvrđeno je da se radi o državljanki Južnoafričke Republike sa inicijalima C.D.J. (23)", piše u saopštenju Carinske uprave i dodaje da je taj slučaj predat u nadležnost policijskoj stanici na grančnom prelazu "Medžitlija".

Policija Severne Makedonije je prethodno saopštila da su policajci na "Medžitliji" 7. avgusta u 14.40 uhapsili C.L.R. (57) iz Južnoafričke Republike jer je izvršeno krivično delo iz Zakona o strancima, odnosno "pokušala da pređe državnu granicu iz Grčke u Severnu Makedoniju vozilom u kojem je bila njena 23-godišnja ćerka bez ličnih dokumenata".

Teme